Vervoer in Athene

Ongemerkt kan men in het uitgebreide centrum ook lopend goed uit de voeten. Met voorop de overal zichtbare Acropolis is het moeilijk te verdwalen. Het openbaar vervoer in Athene en directe omgeving is ook eenvoudig en goed geregeld.

1.Vliegveld - Athene centrum (Syntagma plein)

Metro, directe verbinding, 40 minuten, circa € 8.- enkele reis
Bus, lijn X95, 45 minuten, circa € 3.50 enkele reis
Taxi, circa € 40.- plus toeslag (koffers en meter) rond € 45.- all in. Vooraf gereserveerd, de taxi wacht op u bij aankomst. Te regelen bij reservering van uw arrangement.

2. Metro

De eenvoudigste en plezierige manier van vervoer in Athene. Er zijn 3 lijnen. Enkele reis circa € 1,20. Dagkaarten en andere kortingen.

3. Taxi

De Griekse taxi hoort bij de goedkoopste in Europa. Alle vervoer gaat via de meter. Er zijn 2 soorten taxi's. De iets duurdere telefoon taxi, die wordt besteld en de taxi die u aanhoudt en route. Bij deze laatst genoemde is het mogelijk dat u meerijdt in een taxi die al bezet is of dat uw taxi onderweg klanten opneemt.

4. Tram

Vanaf Syntagma-plein rijden 2 tramlijnen. Een naar Piraeus en een langs de kust via Glyfada naar Voula. De tram is niet snel maar zeer geriefelijk en een excursie op zich. Enkele reis circa € 1,20- diverse kortingen.

Foto's