Evenementen

Pasen

Is in het orthodoxe Griekenland het belangrijkste religieuze feest, met processies, missen en vooral veel eten. Pasen in Athene is een heel bijzondere belevenis; wel tijdig reserveren. De middeleeuwse Kapnikareakerk is een van de romantische plekken in de stad tijdens Pasen.

Athens Festival

Half juni-eind sept. Zo'n vijftig zomeravonden lang zijn er gevarieerde voorstellingen in het Herodes Atticustheater aan de voet van de Akropolis. Het programma bevat o.m. concerten, toneel en ballet. Ook internationale gezelschappen treden op (in eigen taal).

Sound & Light show

Op de Pnyxheuvel die uitkijkt op de Akropolis. Op deze plek vonden de volksbijeenkomsten plaats van de jonge democratie Athene. Mei tot oktober.

Marathon van Athene

Over het historische traject van een gedenksteen in Marathon naar het Panathinaikonstadion in Athene. In 2004 werd op dit traject de marathon van de Spelen gelopen. Jaarlijks in november.

Voetbalwedstijd

Elke zaterdag en zondag spelen de verschillende clubs uit Groot- Athene: Olympiakos, Piraeus, AEK en Panathinaikos. Kaartjes kunt u van tevoren via Polyplan reizen reserveren.

 

 

 

Foto's